dnes je 25.6.2022

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Výroba potravin

27.8.2004, Zdroj: Verlag Dashöfer

Potravinářský průmysl netvoří homogenní celek. Je zastoupen mnoha různými obory, jejichž různorodost se projevuje mimo jiné také v rozdílném výskytu pracovních rizik.

V roce 2001 zde bylo např. zaznamenáno 4 901 případů pracovních úrazů, které měly za následek 180 990 dnů pracovní neschopnosti. To představuje zhruba jeden pracovní úraz na 24 pojištěných zaměstnanců v potravinářství, s průměrnou délkou trvání jednoho případu 36,96 dne. Devět úrazů skončilo smrtí zaměstnance.

Od ostatních průmyslových výrob se potravinářství výrazně odlišuje specifickými vysokými nároky na hygienickou úroveň provozních podmínek a rovněž finálního výrobku.

Nejčastější příčiny úrazů

Výroba potravin je tvořena řadou výrobních procesů postupně na sebe

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Techportál.cz.
Registrovat

Pravidelné zpravodajství

nebo přihlásit.

Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:

Z důvodu údržby našich serverů budou v úterý 28. 6. 2022 od 17:30 nedostupné naše služby. Plánovaná doba výpadku je jedna hodina. Omlouváme se.
Více informací

Nahrávám...
Nahrávám...